Εθνικά Θέματα

Ξεκίνησε το σχέδιο υφαρπαγής της Μακεδονίας: Τι θα συμβεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρόλος του BBC

Τώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους σταματάει κανείς – Αλλάζουν ακόμα και τα τοπωνύμια

Φωτιές άναψε το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC, που έκανε λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν και εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος».

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Το θέμα της Μακεδονίας διεθνοποιείται, όπως σας είχαμε γράψει.

Το ΥΠΕΞ υπό τον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε χλιαρά και ανεπίσημα στην εν λόγω πρόκληση, απλά για τα μάτια των ψηφοφόρων. Καμία ξεκάθαρη αναφορά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την κερκόπορτα. Γι’ αυτό ήθελαν να την υπογράψει η Ελλάδα.

Ο στόχος τους είναι προφανής: Θέλουν να αποκόψουν την Μακεδονίας από την υπόλοιπη Ελλάδα και να την εντάξουν σε μία βαλκανική οικονομική ένωση. Την οποία έχει προαναγγείλει μπροστά στις κάμερες ο Τζορτζ Σόρος.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΥ:

Σε αυτή την κατεύθυνση, χρησιμοποιούν την υποτιθέμενη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μια περιθωριακή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι λένε πως βρίσκονται υπό ελληνική καταπίεση, αν όχι κατοχή.

Το αυτοαποκαλούμενο «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα», το «Ουράνιο Τόξο», με ανακοίνωσή την 21η Φεβρουαρίου 2019 αντιδρά θετικά στο σχέδιο αυτό, από την Φλώρινα/Λερίν, όπως την ονομάζουν οι σλαβόφωνοι.

Το εν λόγω κόμμα δηλώνει έτοιμο να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ BBC ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Οι κύριοι αυτοί μας ενημερώνουν ότι πριν από μερικές ημέρες «συνεδρίασε στην Баровица/Καστανερή Κιλκίς για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο και εξέλεξε την νέα 7μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που είναι ανανεωμένη σε σημαντικό βαθμό, απηχώντας τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου».

Επιπλέον σημειώνουν πως «το Κεντρικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την νέα Πολιτική Γραμματεία να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον ασφαλώς διασφαλιστούν οι πόροι για κάτι τέτοιο. (…) Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο που συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρωεκλογές από την ίδρυσή της το 1994, ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά είτε αυτόνομα είτε μαζί με όσους πολιτικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες μοιράζονται τους ίδιους στόχους για μια ανοικτή και δημοκρατική Ελλάδα με σεβασμό στην διαφορετικότητα».

Γιατί αλλάζουν τα ελληνικά τοπωνύμια; Θα βρεθούν άραγε οι πόροι και αν ναι από ποιους; Επίσης ποιους έχουν στο μυαλό, όταν μιλάνε για συμπόρευση;

Συνεχίζουν:

«Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την κατασυκοφάντηση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στον αγώνα για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της γλώσσας, της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα».

Εν συνεχεία, θέλοντας να ρίξουν «στάχτη» στα μάτια των Ελλήνων χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ετεροβαρή υπέρ της Ελλάδας, ενώ στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο για όλα αυτά που συμβαίνουν, μιας και το «Βόρεια Μακεδονία» υπάρχει μόνο στο όνομα του κρατιδίου, την ώρα που γλώσσα, εθνικότητα και λαός αναγνωρίζονται ως «μακεδονικά».

Άρα αργότερα, σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, οι «Μακεδόνες» της Βόρειας Μακεδονίας γιατί να μην ζητήσουν, μετά από συγκεκριμένα βήματα, τα οποία ξεκίνησε το BBC, ένωση με τους «Μακεδόνες» της νότιας;

Για ποια ετεροβαρή συμφωνία υπέρ της Ελλάδας μιλάμε λοιπόν; Μας δουλεύουν άγρια, αν μου επιτρέπετε την λαϊκή έκφραση.

Καταλήγουν:

«Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο είναι ένα ακραιφνώς και αδιαπραγμάτευτα φιλοευρωπαϊκό κόμμα που στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, του ευρωπαϊκού πολιτικού μας φορέα που αριθμεί σήμερα 48 κόμματα μέλη από 21 χώρες, επιθυμεί μια Άλλη Ευρώπη. Μια ριζικά μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοδιάθεση και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ΕΕ της περιφερειακής & αειφόρου ανάπτυξης, της έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι διαχρονικές αρχές μας και γι’ αυτές καλούμε όλους τους δημοκράτες Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μειονοτική καταγωγή να μας στηρίξουν στον αγώνα για μια διαφορετική Ελλάδα μέσα σε μια διαφορετική Ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε πολλοί περισσότεροι πλέον. Αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε».

Είπατε κάτι;

Το Ουράνιο Τόξο με «όπλο» την Συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκει να φέρει το θέμα στην Βουλή της Ευρώπης.

Θα μας πουν στην κυβέρνηση, αφού η Συμφωνία, υποτίθεται, δεν ευνοεί τέτοιες κινήσεις, για ποιο λόγο, μετά την υπογραφή της, συνεχίζουν να ανέχονται την ύπαρξη «κόμματος μακεδονικής μειονότητας» στην οποία ανήκουν οι «εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες», όπως ονομάζουν τους εαυτούς τους;

Τι έχουν να πουν για την διεκδίκηση αυτοδιάθεσης; Για την αλλαγή τοπωνυμίων της Ελλάδας;

Τι έχει να πει ο κ. Θεοδωράκης, η ψήφος του οποίου έδωσε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει την Συμφωνία από την Βουλή;

Αυτός δεν ήταν που αφιέρωσε ντοκιμαντέρ στο «Ουράνιο Τόξο»;

ΦΩΤΟ: Pexels.com

Πηγή: https://www.el.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας