Αθλητικά

Xρυσό μετάλλιο για Μάντη – Καγιαλή στην ιστιοπλοΐα

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας κατέκτησαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στο Σαταντέρ.

«Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο ως αθλητές» δήλωσαν οι ιστιοπλόοι για τη μεγάλη νίκη τους στα 470.

Από την αρχή των αγώνων έδειξαν ότι ήταν το φαβορί. Σήμερα στο Medal Race όπου είναι αγώνας τακτικής έκαναν μία συντηρητική κούρσα για να διατηρήσουν τα πρωτεία. Ο Τάκης Μάντης δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό: «Στόχος μας σήμερα ήταν να διατηρηθούμε κοντά στους Αμερικάνους και στους Αυστριακούς για να κλειδώσουμε το χρυσό. Και το πετύχαμε. Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο ως αθλητές με την συνεργασία του προπονητή μας, Μάκη Ωρολογά. Τώρα θα πανηγυρίσουμε στον… αέρα αφού επιστρέφουμε σήμερα στην Ελλάδα».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Αυστριακοί, ενώ οι Αμερικανοί έμειναν εκτός μεταλλίων, αφού το ιταλικό πλήρωμα με τους Φεράρι και Καλάμπρο έκαναν εκπληκτική κούρσα στο Medal Race τερμάτισαν πρώτοι και κάλυψαν τη διαφορά από τους Μακνέι και Χιους στη γενική βαθμολογία και ανέβηκαν εκείνοι στο βάθρο.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας