Άμυνα Διπλωματία

Υπό τις ευλογίες της Μόσχας συμμαχούν μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας-Συρίας για να εξαλείψουν τους Κούρδους

Οι επικεφαλής των τουρκικών και συριακών υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκαν στη Μόσχα τη Δευτέρα, στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους τα τελευταία χρόνια του πολέμου στη Συρία, όπως επιβεβαίωσαν ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος και στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Και οι δύο πλευρές παραδέχτηκαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες τους είχαν διατηρήσει επαφές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται η παραδοχή μιας συνάντησης των επικεφαλής.

«Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε μια συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν και του Σύρου συμβούλου ασφαλείας Αλί Μαμλούκ στη Μόσχα, σηματοδοτώντας ένα πιθανό βήμα προς τη συνεργασία περισσότερο από επτά χρόνια μετά τη διάλυση των διπλωματικών δεσμών», έγραψε στο Twitter η τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χακάν Φιντάν και ο Σύρος ομόλογός του συζήτησαν σχετικά με την εκεχειρία στη βορειοδυτική συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, η οποία παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και φιλοτουρκικών συμμοριών, και έναν πιθανό συντονισμό ενάντια στην κουρδική παρουσία στη βόρεια Συρία.

Συζητήθηκε «η πιθανότητα συνεργασίας ενάντια στο YPG (σ.σ. κουρδική πολιτοφυλακή), ανατολικά του ποταμού Ευφράτη», όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δηλαδή, υπό τις ευλογίες της Μόσχας, οι Σύροι ξεχνάνε όλα τα δεινά που τους προκάλεσαν οι Τούρκοι και συντάσσονται μαζί για να εξαλείψουν από κοινού τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ, των ίδιων που πολέμησαν και νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος, θυσιάζοντας περισσότερους από δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στρατιώτες.

Πηγή: https://www.tribune.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας