Πολιτική

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Εικονική Πραγματικότητα!

Tης Θάλειας Χούντα

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη με διάφορες δηλώσεις του έχει αποσαφηνίσει, πως ο ίδιος και η κυβέρνηση ερμηνεύουν την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, αναφορικά με την εγκληματικότητα.

Ακούσαμε για τον «απλό αστυνομικό που επιτέλους εργάζεται» αλλά ακούσαμε και για «μείωση της εγκληματικότητας»! Αυτό που δεν ακούσαμε, είναι η εικονική πραγματικότητα που ζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Το τι γίνεται κάθε ημέρα στην κοινωνία, το τι βιώνει ο πολίτης και το τι βιώνει ο αστυνομικός, ουδόλως έχει φτάσει μέχρι την Κατεχάκη. Οι δείκτες που παρουσιάστηκαν, ουδεμία σχέση έχουν με την μορφή του εγκλήματος που υπάρχει, το οποίο μετουσιώνεται αναλόγως της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας.

Να θυμίσουμε στον αν. υπουργό τους ληστές των θησαυροφυλακίων; Τους ληστές των τραπεζών; Τους εγκληματίες που καθημερινά εισβάλουν σε σπίτια και κακοποιούν τους κατοίκους; Τους ληστές που στοχεύουν τους ηλικιωμένους στους δρόμους; Και πολλά πολλά άλλα …

Προφανώς, μέσα στο προστατευμένο κτίριο της Λ. Κατεχάκη, δεν μπορεί να φτάσει ο αναβρασμός του κόσμου και οι φωνές διαμαρτυρίας.

Δεν φτάνουν ούτε οι φωνές των ίδιων των αστυνομικών, που διαμαρτύρονται τόσο για τα μέσα που τους διατίθενται για την εργασία τους – αν μπορούν πλέον να ονομάζονται μέσα αυτά όσο και γι’ αυτές τις συνθήκες της εργασίας τους.

Δεν νομίζω, ότι πρόκειται να συγκινηθεί η πολιτική ηγεσία. Απλώς, η κοροϊδία του κόσμου δεν είναι πλέον ανεκτή και αποδεκτή.

Καληνύχτα κ. υπουργέ της όποιας Προστασίας του αφημένου στην Μοίρα του Πολίτη!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας