Σώματα Ασφαλείας

Υπουργικός σύμβουλος και …. αυτοδικία;

της Θάλειας Χούντα

Κάθε ημέρα που περνάει, σχετικά με σοβαρές νομικές υποθέσεις, αποδεικνύεται περίτρανα ένα, αρχικά, σκοτεινό παρασκήνιο γεμάτο δολοπλοκίες και παρανομίες. Και αναφέρω αρχικά, γιατί στην πορεία δεν μένει τίποτα, που να μην έρθει στο φως και να αναγκάσει τους πρωταγωνιστές, να δείξουν τα πρόσωπά τους αλλά και τις ενέργειές τους.

Έχουμε μία όμορφη παραλιακή πρωτεύουσα, κοντά στην Αθήνα, έχουμε μία δικαστική λειτουργό σε θέση ευθύνης και, τέλος, έχουμε έναν σύμβουλο υπουργού. Τι μπορεί, να συνδέει αυτά τα πρόσωπα, τα οποία φαινομενικά είναι άγνωστα μεταξύ τους, δεν υπάρχει εκκρεμής νομική υπόθεσή τους και, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούσε τίποτα να συνωμοτήσει, ώστε να συναντηθούν; Σίγουρα, τίποτα κάτι νόμιμο.

Ο, σήμερα τέως, σύμβουλος του υπουργού, διωκόμενος για άλλες παράνομες πράξεις, αναγράφει, μεταξύ άλλων, σε υπόμνημά του «τις προθέσεις της δικαστικής λειτουργού», για υπόθεση που χειριζόταν. Για να γίνει κατανοητό αυτό, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι οι «προθέσεις», εννοείται η υπό έκδοση απόφαση, μιας δικαστικής λειτουργού είναι στο μυαλό της, είναι μυστική και την γνωρίζει μόνο ή ίδια, μέχρι να την αποτυπώσει εγγράφως και επισήμως. Η γνωστή σε όλους μυστικότητα που διέπει την διαδικασία ή πρέπει, να την διέπει. Δηλαδή, ο σύμβουλος του υπουργού ήρθε σε συνεννόηση με την δικαστική λειτουργό (πρώτη παρανομία), συναποφάσισαν (δεύτερη παρανομία) για νομική υπόθεση αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας και κατέληξαν από κοινού (τρίτη παρανομία) στην υπό έκδοση απόφαση.

Το γιατί ο σύμβουλος του υπουργού το έγραψε αυτό, αποδεικνύοντας τις παρανομίες των εμπλεκομένων προσώπων, είναι κάτι που αφορά τον ίδιο. Τους υπόλοιπους αφορά, πέρα από τη νομική παρανομία, η αλαζονεία που διέπει κάποια πρόσωπα σε θέση πολιτικής εξουσίας αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιούν την εξουσία αυτή.

Όμορφος κόσμος ηθικός!

Η νομική συνέχεια της υπόθεσης ακολουθεί πλέον άλλη οδό, αφού τώρα οι ελεγκτές έχουν γίνει ελεγχόμενοι και μάλιστα εξ’ ιδίων ενεργειών.

Το «Φαρ Ουέστ» δεν είναι και τόσο «φαρ». Είναι «νήαρ» και κεντρικό. Εκτός, αν για πολλοστή φορά, ο υπουργός μας αναφέρει, ότι δεν γνώριζε, τι έκανε ο σύμβουλός του!

Κλασσική περίπτωση … αυτοδικίας ή αυτοάμυνας;

ΥΓ1. Οι σπασμωδικές ενέργειες σήμερα των προσώπων αυτών δεν μπορούν, να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Στην ουσία, δεν πλήττουν αυτούς που έχουν στοχοποιήσει. Πρέπει, όμως, να καταλάβουν, ότι οι ίδιοι φωτογραφίζονται άμεσα μέσω αυτών και η ανταπόδοση, νομικά πάντα, θα είναι πολλαπλάσια.

ΥΓ2. Σε αμέσως επόμενο άρθρο θα περιγράψω, τι ανέφερε ο ίδιος σύμβουλος του ίδιου υπουργού για κάποιον Αρχηγό! Και για την πληρότητα του άρθρου, πως αυτός ο Αρχηγός «άδειασε» στη συνέχεια τον σύμβουλο και τον υπουργό – που πάντα δεν γνώριζε τι έκανε ο σύμβουλός του!

ΥΓ3. Όταν αναφερθεί δε ποιος είναι ο μάρτυρας υπεράσπισης του συμβούλου του υπουργού, για την υπόθεση που διώκεται αλλά και αυτή του Αρχηγού, όπως και οι κοινοί ¨φίλοι¨, σίγουρα θα σειστούν πολλά κτίρια και μέχρι … «Πρεσβείες» θα πάρουν τα απόνερα. Στο τέλος, «θα ξυρίσουν και μουστάκι»!

Καλή Εβδομάδα των Παθών!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας